Prodaja motornih testera – Postanite sam svoj majstor

Pripreme za predstojeću jesen i zimu

Prodaja motornih testera je u punom jeku i to sa vrlo dobrim razlogom. Svako godišnje doba ima svoje prednosti i mane, takođe ima i određene radnje koje nas asociraju na određeno doba godine. Leto je obezbeđeno za godišnje odmore, ispijanje kafa na terasi i koktele na peščanoj plaži uz zvuke talasa mora. Zimi se svi zavučemo u svoje kuće, slavimo praznike sa rodbinom, utoplimo se i ne mrdamo do proleća.

Ovde dolazimo do dva posebna godišnja doba kada je temperatura idealna za sve poslove. Prolećno i jesenje veliko spremanje je dobro poznato svakome, a dolazi vreme za ovo drugo. Testere za drvo su neizostavni deo jesenjeg velikog spremanja, zato bi bilo dobro da se informišete i pripremite na vreme.

Održavanje dvorišta

Stariji ljudi koji vole da provode vreme održavajući svoje bašte i dvorišta kažu da je za lepo dvorište potrebno dve stvari, kosačica i motorna testera. Pošto je proleće davno prošlo, leto je bilo izuzetno sušno, držaćemo se testere za drvo.

Orezivanje je važan deo procesa održavanja drveća zdravim i pripremljenim za zimu i sledeću sezonu. Naravno, postoji i druga strana te kovanice. Bolesno i suvo drveće je važno otkloniti kako bi ostatak vaših biljaka ostao zdrav i zelen. Testera za drvo je alat koji je apsolutno neophodan ako volite da uživate u svom lepom dvorištu.

Ovo je samo još jedan od razloga zašto je prodaja motornih testera u punom jeku. Razlog jeste upravo čišćenje dvorišta kako bi se pripremilo za nove sadnice.

Ništa bez ogreva

Svi smo svedoci neizvesnosti koja nas čeka u budućnosti. Velike promene na globalnom nivou jesu zastrašujuće. Zima dolazi i grejanje je jedno od najvažnijih stvari na našoj pameti. Ne postoji ništa sigurnije od drva za ogrev. Struja ili gas nikada neće moći u potpunosti moći zameniti dobar stari izbor grejanja.

Šta god da se desi u budućnosti, crepana peć i stari šporeti na drva će uvek ostati. Možda ste ipak modernijeg tipa, možda estetski crepana peć i smederevac ne idu uz vašu kuću. Da li možda lep kamin ide? Kamin ide uz sve, ko nije maštao o tome da za praznike sedi kraj kamina i prepričava događaje protekle godine sa prijeteljima ili rodbinom.

Testera za drvo je jedan od načina da se obezbedite da nikada ne zavisite od dodatne cene za seckanje drva za ogrev. Ogrev je sam po sebi već veliki izdatak, svako dodatno plaćanje usluga koje možete uraditi sami je bacanje novca. Prodaja motornih testera je tu da reši vaš problem i uštedi vam novac svake naredne grejne sezone.

Tipovi motornih testera

Prodaja motornih testera se deli na više tipova testera za drvo. Postoje tri glavna tipa motornih testera, a to su benzinske motorne testere, akumulatorske testere i električne testere. U daljem tekstu ćemo vam predstaviti neke od benzinskih motornih testera jer su one najpraktičnije. Prednost jeste prenosivost i snaga, ali i izdržljivost.


HYUNDAI Motorna testera 450 turbo, HMT.450

Ova motorna testera za drvo je težine svega 4,9kg, ali to je ne sprečava da ima motor snage 2 KS zapremine 39,6 cm³. Sa rezervoarom za ulje je zapremine 240 ml i rezervoarom za gorivo je zapremine 410 ml moći ćete da obavljate sve poslove bez problema. Dužina mača je 40 cm što je idealna dužina za upotrebu manjih i većih domaćinstava. Testera koristi picco lanac sa 28,5 zuba.

AGM motorna testera 5400

Ova benzinska motorna testera snage motora 2.82 KS i radne zapremine 49.3 cm³. Predviđena je za kućne poslove, rezanje manjeg drveća i slično. Kapacitet rezervoara za gorivo je 560 ml, a kapacitet rezervoara za ulje 260 ml. Dužina mača je 40cm sa korakom lanca 0.325″ 1.5 mm. Težine je svega 6kg što je čini lakom za prenošenje i koriščenje bilo gde.

Poseduje EASY-Start dugme za paljenje. Sa ovim sistemom nema potrebe za naglim trzajima i povlačenjem startera, dovoljno je da lagano povučete starter i uređaj je upaljen.

PROLINETECH Motorna testera

Motorna testera snage 2,3 kW – 3.1 KS sa zapreminom motora 58 cm³ je veoma moćna za korišćenje. Težine je 6kg te ćete moći da je koristite svuda. Rezervoar goriva je 550ml, a rezervoar ulja 260ml. Koristi se mešavina 25:1. Mač je dužine 40cm sa lancem od 33 zuba i 8500 rpm obrtaja.

Seče lako i brzo, precizno podrezuje i odlična je u građevini pri sečenju građe, lajsni i ograda. Perfektno balansirana snaga i broj obrtaja omogućiće vam performanse uz koje će sečenje drva postati lagan i rutinski posao.

Motorna Testera GMA35 PRO

Ova benzinska motorna testera ima tip motora od 3 takta sa zapreminom 61,5cm³ i snagom od 3.9KS. Vodilica je OREGON PRO-AM 45cm sa lancem OREGON .325. Težina ove testere za drvo je 5,8kg što je čini lakom i pouzdanom za korišćenje.

Motorna testera je idealna za zahtevnije poslove zbog svoje snage. Ozbiljnije poslove u šumi i seču većeg drveća ćete lako rešiti ako budete koristili ovu testeru za drvo.

VILLAGER Motorna testera VGS 380 PRIME

Motor je dvotaktni sa vazdušnim hlađnjem, snage 1.2 kW ili 12000 obrtaja. Rezervoar za gorivo je 310ml, a rezervoar za ulje 210ml. Vodilica je 37cm sa brojem zuba lanca 26.5. Težine je svega 4,5kg što je čini idealnom za sve poslove po dvorištu i bašti.

Ono što čini ovu motornu testeru za drvo posebnom jeste antivibracijski sistem koji obezebeđuje manje umaranje pri korišćenju. Takođe ima funkciju prajmera za startovanje.

Birajte testeru po svojim zahtevima i mogućnostima. Svaka od predstavljenih testera ima svoju snagu, težinu i dužinu mača koja odgovara određenim poslovima. Sami procenite šta je najpovoljnije za vaše potrebe. Cene motornih testera i ostale informavije možete pogledati ponudu na


Održavanje i bezbednost

Prodaja motornih testera se ne svodi samo na to da vam olakšamo odabir testere za drvo. Nakon odabira testere za drvo važno je da znate kako da je održavate kako biste osigurali maksimalno ono što testera može da vam pruži. Takođe je važno biti konstantan u održavanju kako bi vaša motorna testera mogla da vas služi duže.

Druga stvar, najvažnija stvar, jeste bezbednost pri korišćenju motorne testere.

Održavanje testere za drvo

Potrebno je da vodite računa o lancu. Nepravilno zategnut i podmazan lanac može da utiče i na vodilicu/mač. Jedan od najčešćih uzroka problema sa motornom testerom za drvo jeste upravo nepravilno zategnut lanac.

Lanac je pravilno zategnut ako ne visi ispod vodilice/mača. Pravilno je kada je u kontaktu sa donjom stranom vodilice/mača, a da se može lako povući rukom oko vodilice. Lanac nemojte zatezati odmah nakon korišćenja dok je lanac još uvek topao jer će prilikom hlađenja doći do zatezanja te će lanac onda biti previše zategnut.

Poželjno je da proverite i dospete ulje svaki put kada sipate gorivo kako bi lanac bio adekvatno podmazan. Redovno podmazivanje lanca sprečava preterano habanje. Testera za drvo obavlja svoj posao kako treba samo ako je lanac pravilno naoštren. Oštrenje se vrši odgovarajućom turpijom kada je lanac pravilno zategnut.

Kada je reč o vodilici/maču donja stranica je najpodložnija habanju jer se tim delom najviše vrši sečenje. Kako bi se vodilica/mač ravnomerno trošili preporuka je da se svaki put okrene vodilicu/mač kada se menja lanac. Redovno čišćenje žleba i dovoda ulja su neophodni za pravilno održavanje vodilice/mača.

Odlaganje motorne testere preko zime

Kako biste dočekali prolećnu sezonu spremni i bez brige važno je da testeru za drvo proverite i odložite pravilno preko zime.

Ako planirate da ne ispraznite rezervoar važno je da znate da nije svejedno šta ostavljate u motornoj testeri. Nedostatak goriva dovodi do sušenja i mogućeg pucanja dihtunga, tako da nije loše da pogledate ovu opciju. Dakle ako ne praznite sistem od goriva, važno je da se sipa mešavina ulja i benzina koji u sebi nemaju etanol. Pored ulja i benzina, važno je da filtere operete i izduvate kompresorom, ako deluju dotrajalo onda ih je potrebno zameniti pre odlaganja.

Pre konačnog odlaganja ponovite ceo postupak naveden gore u temi održavanja.

Bezbednost na prvom mestu

Prvo i prvo, pre nego što uopšte upalite motornu testeru za drvo, upoznajte se sa aparatom. Pročitajte priručnik kako biste bili sigurni da znate sve kontrole i bezbedonosne mere.

Druga stvar je da se vi zaštitite pre same upotrebe. Važno je da prekrijete svoje telo koliko je moguće, dakle duge pantalone i dugi rukavi. Pored toga je potrebno da koristite šlem, zaštitu za uši i radne rukavice. Ne smemo zaboraviti obuću, birajte čvrstu obuću, po mogućnosti obuću sa čeličnim ojačanjem preko prstiju.

Motornu testeru za drvo držite čvrsto s obe ruke. Stopala malo razdvojite kako biste imali bolju ravnotežu. Slušajte svoje telo i pravite redovne pauze. Umaranje i gubitak snage u rukama ili balansa u nogama mogu dovesti do gubitka kontrole nad motornom testerom za drvo. Dobro bi bilo da proverite lanac i testeru kada pravite pauze kako biste bili sigurni da je sve ispravno pre nego što nastavite.

Sam svoj majstor

Važno je napomenuti da pod ovime mislimo i na žene i na muškarce. U doba Pinteresta i Youtuba sve više žena je postalo sam svoj majstor. Nemojte dozvoliti da vas jačina motornih testera za drvo plaši. Izbor je velik, sasvim smo sigurni da ćete naći onu koja odgovara vašim mogućnostima. Napravite sami police, bazenčiće za pesak ili cveće, napravite vašu kuću toplom i udobnom.

Motorne testere za drvo nisu samo za ogrev i održavanje dvorišta, one su tu i da budu alat kojim ćete napraviti detalje za vaš dom. Neka vaš dom dobije onaj osećaj tople brvnare. Svi smo po nekada osetili onaj ubod zavisti kada vidimo domove na Pinterestu ili Instagramu. Drvo čini svaku kuću domom, svaki detalj oživi kutak i celu prostoriju. Zašto ne biste i vi sami sebi napravili slično kada nam je putem interneta dostupna svaka informacija kako to i da uradimo.

Prodaja motornih testera je tu da vam pruži ogrev za zimu, dvorište koje će biti zavist vašeg komšiluka ili detalje za dom koji će vam pružiti osećaj da ste na godišnjem odmoru svaki put kada dođete kući.

Hvala na čitanju! Pogledajte još naših tekstova

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *