Plinski top za grejanje – Uštedite, a budite na toplom

Trošenje energije na velike prostorije

Plinski top za grejanje je rešenje za sve one prostorije koje ne koristimo, a grejemo tokom celog dana. Možda je ipak problem u tome što bi trebalo grejati prostoriju, ali je ona izdvojena od dotoka grejanja kao što su garaže i radionice. Topovi na plin su spas za ovakve probleme.

Muka vam je od same pomisli da morate zimi da radite u svojoj radionici uz kalorifer. Jedva sebe naterate da krenete svaki put kada morate da obavite nešto u garaži dok je napolju manje od deset stepeni. Ne znate kako da rešite problem grejanja u velikim halama i hangarima. Ako ste se pronašli u bilo kom od ovih primera, izdvojite nekoliko minuta i pročitajte naš tekst i saznajte zašto je plinski top za grejanje savršeno rešenje. Utoplite se i radite efikasnije, još važnije od toga, ostanite zdravi.

Ne ostavljajte Vaš hobi po strani preko zime

Imate svoju malu radionicu u kojoj volite da provodite vreme i budete kreativni, ali sve to mora da se zatvori preko zime kako bi se uštedelo na grejanju. Možda je vaša radionica, vaša oaza, na drugom kraju dvorišta i nemate mogućnost da je ugrejete adekvatno. Svi znamo koliko je važno imati to nešto svoje, nešto što nas umiri jer radimo rukama i stvaramo. Zašto biste se odrekli toga?

Ne morate se odricati svog vremena kada na miru i u tišini radite na svom projektu. Topovi na plin su tu da vas ugreju dok radite. Bilo da pravite nešto od drveta, volite da rastavljate i popravljate stare aparate, slikate ili volite da imate svoju izdvojenu kancelariju u kojoj čitate ili pišete, sve to je lepše kada je u toploj prostoriji. Plinski top za grejanje je tu da učini vreme koje koristite za sebe udobnim i toplim.

Vaše zdravlje i posao ne treba da ispaštaju preko zime

Stolarski poslovi i automehaničarske popravke zahtevaju preciznost. Kako ćete biti precizni i efikasni ako vam se ruke tresu od hladnoće? Kako da radite ako na sebi imate pet slojeva odeće kako bi vam bilo toplo? Stariji ljudi će reći da to nije ništa, ako si dobar radnik utopliš se dok radiš. Zar nije važno da svaka generacija olakša posao sledećoj? Osim toga, zašto bismo išta trpeli kada postoji lako rešenje. Olakšajte sebi ili svojim zaposlenima sate provedene u radionici. Plinski top za grejanje će učiniti atmosferu za rad boljom i samim tim posao urađenim kako treba.

Velike hale i hangari su posebna vrsta pakla kada je hladno. Onaj ledeni krug pakla. Dante možda nije znao da postoji način da se zagreje lako, Vi nemate taj izgovor. Obezbedite vašim radnicima da rade u toploj atmosferi. Plinski top za grejanje može da zagreje velike prostorije ako se postavi na pravim mestima.

Neka povremeni radovi u garaži ne budu razlog prehlade

Pokvario se usisivač, baš u sred zime, a sav alat je u garaži. Pola sata posla, ali hladno je i odlažete popravku. Gde smo ono ostavili kutiju sa ukrasima za jelku? Ko će se smrzavati dok pretraži sve kutije tražeći gde su… Baš sada je pukla guma na autu i treba da klečite na hladnom betonu kako biste je zamenili.

Nemojte se mučiti, opremite svoju garažu za hladnije dane koji dolaze. Ni jedan posao, ma koliko mali, ne mora da se odlaže ako imate plinski top za grejanje.

Kako da znate koji plinski top za grejanje odgovara Vašim potrebama?

Ono na šta treba da obratite pažnju jeste jačina, veličina i sigurnost. Izračunajte mere prostorije i time ćete lakše odlučiti koji plinski top je idealan za vaše potrebe. Jednostavno rečeno, nije isto birati za garažu ili manju radionicu naspram hale ili velike mehaničarske radionice. Predstavićemo vam nekoliko opcija kako bismo vam pomogli da donesete ispravnu oluku.


PROLINETECH Plinski topovi

Predstavićemo vam dva proizvoda. Oba plinska topa su kvalitetne izrade i ispitani po najvišim svetskim standardima po pitanju sigurnosti. Imaju termostat i zaštitu od pregrevanja na 95 °C. Tip gasa koji koriste je LPG, ulazna struja je 220-240v i oba se pale iskrom. Razlika je u potrošnji, snazi i kapacitetu.

PROLINETECH Plinski top PLT/BGA-30

Manji od predstavljena dva plinska topa za grejanje, ovaj top će vas svejedno ugrejati. Sa kapacitetom grejanja od 30kW, malom potrošnjom od 2.18kg/h i pritiskom snabdevanja od 700 mBar zagrejaće vašu garažu ili radionicu bez muke.

PROLINETECH Plinski top PLT/BGA-50

Veći i jači plinski top za grejanje koji će zagrejati vaše garaže, hale i radionice brzo. Kapacitet grejanja je 50kW, potrošnja goriva 3.63 kg/h i pritisak snabdevanja gasom od 1500 mBara će vas držati na toplom cele zime.


Einhell HGG Niro plinske grejalice

Dve plinske grejalice, različite po snazi, ali ne i po kvalitetu. Obe su izrađene od nerđajućeg čelika, samostojeće, podesive snage i imaju zaštitu od povratnog paljenja.

Einhell HGG 110/1 Niro plinska grejalica

Model HGG 110 ima napajanje 230 V ~ 50 Hz i koristi propan-butan gas bocu 5-11kg. Protok vazduha je 350 m³/h sa potrošnjom plina 728g/h . Radni pritisak ovog modela je 700 mBar. Kompaktnih je dimenzija i težine svega 4.04kg što ga čini lakim za prenošenje i odlaganje van sezone.

Einhell HGG 300 Niro plinski grejač

Model DHG 200 napajanje 230 V ~ 50 Hz i koristi propan-plinsku bocu 5-11kg. Podesive je snage, ima termostat i zaštitu od pregrevanja. Potrošnja plina je 2150 g/h. Sa protokom vazduha od 1000 m³/h i snagom grejanja 30kW zagrejaće brzo svaku prostoriju. Kompaktnih dimenzija i težinom 6.2kg će učini odlaganje i prenošenje lakim.


HECHT dizel topovi za grejanje

Postoji i druga opcija, pored plinskih topova za grejanje, a to su dizel topovi za grejanje. Ovi topovi su pogodniji za otvorene prostorije, gradilišta i slično. Ukoliko ste zainteresovani za ovu opciju izdvojićemo dva dizel topa za grejanje.

HECHT dizel top 20kW za zagrevanje

Ovaj model dizel topa je pogodan za sušenje novih zgrada, na gradilištima kao i za zagrevanje prostorija koje se često ventiliraju zbog korišćenja, kao što su zgrade. Kapacitet rezervoara goriva je 19 l sa potrošnjom od oko 2 l/h. Potrebno je napajanje 230V / 50Hz za ventilator. Maksimalan preporučen prostor za grejanje je 166 m².

HECHT dizel top 37kW za zagrevanje

Model HECHT 3038 se koristi u iste svrhe kao i prethodni model, za otvorene prostore, sušenje novih zgrada i gradilišta. Napajanje električnom energijom je 230V / 50Hz. Poseduje termostat kojim održava podešen režim, a poseduje i funkciju automatskog isključivanja. Kapacitet rezervoara za gorivo je 38 l , a potrošnja je oko 3.6 l/h . Preporučen prostor za zagrevanje je do 295 m².


Nemojte se igrati sa vatrom – obratite pažnju na bezbednost

Od malena nas uče ovom pravilu, a ono važi za ceo život. Prvo i prvo je uvek isto, pažljivo pročitajte uputstvo kako biste se upoznali sa aparatom. Odaberite plinski top za grejanje odgovarajuće veličine za prostoriju u kojoj ćete ga koristiti. Veoma je važno da odredite pravo mesto gde ćete ga postaviti. Držite aparat dalje od svega što je lako zapaljivo i na mestu gde na njega neće padati puno prašine. Nikada nemojte ostavljati plinski top upaljen kada niste u prostoriji.

Redovno provetravajte prostoriju ili instalirajte detektor koji će vas obavestiti kada je nivo kiseonika mali. Držite odstojanje od grejača dok radite kako se ne biste opekli. Proveravajte redovno da li je sve ispravno uključeno i povezano. Važno je i da održavate čistoću ventilatora tako što ćete ga usisati kada je aparat hladan. Bezbednost pre svega.

Srećan rad

Kažu da ako voliš svoj posao ne radiš ni jedan dan u svom životu. Možda ne moramo voleti svoj posao, ali možemo ga učiniti prijatnim. Kreativnost i produktivnost dođu sami ako smo obučeni komotno i ako smo u prostoriji sa adekvantnom temperaturom.

Grejanje hladnim danima nije samo radi komotnosti već je neophodnost. Ostanite zdravi, ne plašite se zime i radite ono što volite bez šala i rukavica.

Hvala na čitanju! Pogledajte još naših tekstova

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *