Planirate kupovinu kvalitetne grejalice? Oprez, ovo je ključno da znate kako biste izbegli greške koje svi prave!

za sajt min

Piše:  Bojan – prodavac tehničke robe sa 6 godina radnog iskustva.

Bebi oprema 1

Ponuda infracrvenih grejalica i ostalih grejnih tela na našem tržištu je bogatija nego ikada.
Svaki proizvođač obećava besprekoran rad svog proizvoda, odnosno – narodski rečeno: ‘’Svaki Cigo’ svoga konja hvali’’.

Ali, šta je od svega toga samo dobra reklama, a šta istina?

Grejalice starijih generacija mogu da budu štetna po zdravlje ljudi koji borave u prostorijama koje zagrevaju i da vam naprave astronomske račune za struju.

Međutim, to se može sprečiti, i to na vrlo prost način koji ću sa vama podeliti u daljem tekstu.

Ako ste rešili da kupite pouzdanu infracrvenu grejalicu, onda je odlično da ste naleteli na ovu stranicu.

Ovde želim da vam razjasnim sve detalje koje možda niste znali, i da zajedno stavimo tačku na nedoumice koje mnogi imaju o prednostima infracrvenog zračenja i odabiru prvoklasne infracrvene grejalice.

Moje ime je Bojan i radim kao prodavac tehničke robe već 6 godina.

Cilj ovog teksta nije da vam neosnovano hvalim Kumtel ili neku drugu grejalicu, već da shvatite prednosti infracrvenih grejalica, koliko su efikasne, i kako da ne pogrešite u kupovini grejnog tela za vaš prostor.

Potrudio sam se da vam ovde saberem sve korisne informacije do kojih dolazim ‘’iz prve ruke’’ tj. u svakodnevnoj komunikaciji sa strukom, serviserima i (ne)zadovoljnim potrošačima, i kako ne biste morali da gubite sate svog vremena pretražujući informacije po internetu.

Pa, da počnemo.

Šta je infracrveno grejanje i kako funkcioniše?

Iako zvuči komplikovano, da se jednostavno objasniti.

Infracrveno grejanje funkcioniše po principu sunčevih zraka – najstarijeg, prirodnog načina zagrevanja.

Iz spektra sunčevog zračenja izdvaja se određena talasna dužina infracrvenih zraka koji su veoma zdravi za žive organizme i, između ostalog – potpomažu cirkulaciju.

Energija koju emituju infracrvene grejalice direktno se predaje hladnim površinama, objektima i ljudima u zoni grejanja, bez zagrevanja vazduha, i upravo to je razlog zašto je ovaj vid grejanja toliko energetski efikasan: infracrvena grejalica pretvara čak 98% električne energije u toplotnu!

za sajt min


Zašto je infracrvena grejalica bolja od standardnih grejalica?

Infracrvena grejalica znatno štedi električnu energiju.

 

Dok klasične grejalice zagrevaju vazduh oko sebe na taj način trošeći mnogo više struje, infracrvene grejalice na željenu zonu deluju usmereno i toplotu predaju samo objektima i telima na koje u njoj naiđu.

 

Time IC grejalica prostor zagreva maltene bez gubitaka, što će itekako uticati da iznos mesečnog računa za struju bude niži.

IC grejalica rekordno brzo zagreva prostor.

 

Verovatno se mnogi od vas i sami sećaju vremena kada smo bili mali i kada je u hladnim danima pred kupanje prvo bilo potrebno dobro zagrejati ledeno kupatilo.


I onda, posle čekanja (i čekanja), grejalica se isključi, i – ubrzo nakon toga u kupatilu opet bude hladnjikavo.

E, sa infracrvenom grejalicom toga nema.

Bilo da prostor treba da se zagreje ili samo dogreje, IC grejalica kreće da greje u trenutku paljenja.

Ne treba čekati da se sam uređaj prvo zagreje.

Dodatno, sa njom nema brige oko kondenzacije ili pojave buđi i plesni, jer zidovi ostaju ugrejani i suvi sve vreme.

Infracrvena grejalica ravnomerno raspoređuje temperaturu.

Zbog usmerenog dejstva pri zagrevanju osoba i objekata, infracrvena grejalica ne samo da će da brzo postigne željenu temperaturu, već će njen samoregulišući termostat da obustavi dalju potrošnju električne energije sve dok se temperatura ne spusti ispod željenog nivoa.

Ovim smanjujete brigu oko konstantnog, dosadnog podešavanja termostata i opet – štedite električnu energiju, što nije korisno samo za vaš novčanik, nego je i ekološki savesno!

Kumtel grejalica poseduje moćan grejač dugog upotrebnog veka.

Infracrvena grejalica novije generacije koja je i kolegama iz struke i korisnicima privukla pažnju, iznova se pokazujući kao odličan izbor kad se kupuje grejno telo je Kumtel grejalica EXS-25 Ecoray

ex 25
Sa grejačem snage 2500 W i napona od 230 V ona predstavlja najjaču IC grejalicu na tržištu, i njena dugogodišnja izuzetna grejna moć je zagarantovana.Cenovno je više nego isplativa za ovako dobre tehničke karakteristike!

Tiho radi i zagreva i otvoreni prostor.

Zahvaljujući infracrvenoj tehnologiji, ovoj grejalici nije potreban ventilator za ravnomerno rasprostiranje energije i zato je njen rad veoma tih pa je ni vi, ni vaši gosti, kolege ili ukućani maltene nećete čuti.

Još jedna od specifičnosti ove Kumtel grejalice je to što zagreva do 10m2 otvorenog prostora (odnosno ljudi, objekata i hladnih površina u tom prostoru), i do 20 m2 zatvorenog prostora.

Zato je idealna ne samo za zagrevanje zatvorenih prostorija, već i za grejanje terasa, balkona, letnjikovaca, kao i prostorija bez izolacije poput staklenih bašti, balon sala i drugih.

NAJČEŠĆA PITANJA:

Kako se upotrebljava Kumtel infracrvena grejalica?

Kumtel grejalica SEO Prodajni Kumtel kaficpage

 

Kumtel EXS-25 Ecoray grejalica je lako prenosiva i jednostavno se montira na zid. U paketu sa njom dobićete jasno uputstvo za upotrebu, neophodne šrafove i pločice, a od alata će vam biti potrebna samo obična bušilica.

Dakle, nema dugih radova, čekanja da se završe, služenja majstora, oblaka prašine ili skupih troškova montaže da bi se ova infracrvena grejalica postavila gde i kako ste zamislili.

S obzirom na to da njen grejač radi po principu solarnog zračenja, preporučljivo je da se prilikom montiranja ova Kumtel grejalica postavi na što višu poziciju kako bi infracrveni zraci koje emituje obuhvatili i ogrejali veću površinu prostora.

Da li su ove Kumtel infracrvene grejalice bezbedne?

 
Kumtel EXS-25 Ecoray grejalica ne samo da je potpuno bezbedna za upotrenu, već je ovaj bid grejanja najčistiji. 

Ona ne troši kiseonik za svoj rad, ne proizvodi CO2, vazduh ostaje miran, nema nema cirkulacije prašine, stoga nema ni podizanja alergena što je toliko bitno onima koji boluju od alergija, kao i astmatičarima.

Kumtel Ecoray grejalica ne isušuje vazduh, već omogućava da nivo vlažnosti uvek bude na prihvatljivom nivou.

Nema ni emitovanja neugodnih mirisa poput užarene plastike. Ova infracrvena grejalica ne izaziva glavobolju, niti na bilo koji način deluje štetno na prostor ili na objekte i žive organizme u njemu. Njen spektar zračenja podrazumeva emitovanje zdravog dela zračenja iz sunčevog spektra: infracrvenih (IC), a ne ultraljubičastih (UV) zraka.

Štaviše, preporučuje se za korišćenje u prostorijama koje zahtevaju sterilne uslove kao što su bolnice, ambulante, stomatološke i druge ordinacije, kao i u vrtićima.

Gde se sve ta Ecoray Kumtel grejalica može koristiti?

 

Obzirom da je jednostavnog a elegantnog dizajna, Kumtel EXS-25 Ecoray infracrvena grejalica se lepo uklapa u svako okruženje, a zahvaljujući svojoj univerzalnosti praktično je rešenje za korišćenje u najrazličitijim prostorima:

● Ugostiteljskim objektima: kafićima, restoranima, barovima, pekarama, picerijama, poslastičarnicama i sličnim prostorima.
● Zanatskim i drugim radionicama, naročito tamo gde je potrebno da se prelakirane, farbane i ostale tretirane površine brzo osuše.
● Kancelarijama, radnjama, fotokopirnicama i ostalim radnim prostorima
● Kućnim uslovima: sobama, kupatilima, letnjim kuhinjama, radionicama, kućnim teretanama, vikendicama.
● Različitim poluotvorenim i otvorenim prostorima poput terasa, balkona, bašti i drugih.
● Frizerskim, kozmetičkim, salonima za masažu i wellness centrima.
● Industrijskim objektima.
● Farmama i plastenicima.
● Čekaonicama, hodnicima, holovima.
● Sportskim objektima.
● Dečjim igraonicama, vrtićima i gradskim bibliotekama.

Uz grejalicu možete kupiti i stalak za kumtel infracrvenu grejalicu koji će vam pružiti dodatne mogućnosti postavljanja.

Na toplotnu efikasnost ove infracrvene grejalice ne utiču vremenski uslovi. Bilo da se radi o vetru, kiši ili snegu, sve dok je dobro usmerite na zonu koju želite da greje, ona će jednako dobro raditi bez obzira na vremenske uslove.

Karakteristike:

 

Nadam se da sam vam ovim informacijama pomogao.

To je ukratko sve što treba da znate o infracrvenim grejalicama i konkretno, o Kumtel EXS-25 Ecoray koja je postala i moj favorit (ja sam je kupio za dogrevanje radionice).

Ona je IC grejalica sa najjačim performansama na tržištu.

Slobodno pozovite ako imate još neko pitanje i tražite Bojana.

Kontakt broj je 065 35 89 321.

A za vas kojima je jasno o koliko se kvalitetnoj Kumtel infracrvenoj grejalici radi i nemate vremena za razgovore, samo kliknite na narandžasto dugme ispod:

Hvala na čitanju! Pogledajte još naših tekstova

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.