Kako odabrati pravi klima uređaj?

Header landing page 2

Klima uređaji su definitno nešto što će vam trebati sigurno u vrelim letnjim danima. Klime se pretežno koriste u toplim letnjim danima ali mogu se koristiti i za grejanje tokom zimskih meseci. Kada živa u termometru pokaže preko 30 stepeni onda je pravo vreme da se uključi klima uređaj. Da li živite u stanu ili kući totalno je svejedno, život tokom letnjih meseci postaje pakao bez ovog uređaja. Pravo je vreme da odabete klima uređaj ovog leta 2022. godine.

Standardne klime

Većina domaćinstava u našoj zemlji koriste ove standardne on/off klime. Jedan od razloga jeste taj što su ekonomičan i odličan izbor kada su u pitanju klime za tople letnje dane. Odaberite idealnu On/Off klimu po Vašoj meri, ostanite rashlađeni ovog leta. Sastoji se iz spoljašnjeg i unutrašnjeg dela. Pozicioniranje  je izuzetno bitno kod standardne klime. Najbolje je da bude na mestu koje je najprometnije i gde hladan vazduh lako može dopreti do nekih drugih soba. Savetujemo vam i da nikad ne podešavate da klima duva direktno u vas. Prilikom kupovine novog klima uređaja morate imati u vidu da je to dugoročna investicija. 

Jedna klima koju izdvajamo specijalno za vas je: 

TESLA Klima TA53FFLL-18410A

Modernog je dizajna i pripada A/A energetskoj klasi.

Važno je naglasiti da je ovo zaista pametan klima uređaj, s obzirom na to da poseduje i sposobnost samodijagnostike. Ukoliko dođe do kvara, uređaj će sam ukazati na to gde se kvar nalazi.

Standardne klime namenjene su uglavnom za hlađenje, dok određeni modeli mogu poslužiti i kao dodatak centralnom grejanju u toku zime.

Inverter klime

Inverter klime su efikasniji od standardnih klima uređaja. Izrađeni su naprednijom tehnologijom koja može da reguliše brzinu rada kompresora i zbog toga redukuju potrošnju električne energije. Pretvarač u inverteru pomaže u kontroli brzine motora kompresora, čime se menja temperatura prema zahtevu. Ovaj proces smanjuje potrošnju struje klima uređaja. Dok u neinverterskom vazdušnom sklopu motor kompresora ili radi ili ne radi u opšte. Ovo izaziva neželjenu potrošnju struje i visok račun za električnu energiju.

Inverter klima uređaj se ne koristi samo za trenutno hlađenje/grejanje prostorije, već se koristi i za održavanje temperature tokom celog dana, ali i noći. Isto tako, inverter uređaji preporučuju se ukoliko domaćinstvo planira i da se greje uz pomoć klime.

Smanjite potrošnju energije i račun za struju uz efikasnije hlađenje i grejanje. Manja potrošnja energije znači i očuvanje naše planete. 

Zadržava velike čestice prašine i uklanja 99,9%** bakterija od početka. Veoma važna funkcija kada znamo da je zagađenje vazduha na visokom nivou.

Inverter klime su najjefikasniji i najpovoljniji način da ohladite prostoriju.
Obezbedite ekonomično i komforno hlađenje svog doma. Za razliku od klasičnog klima, gde se vazduh uduvava punim kapacitetom čak i kada je temperatura malo iznad ili malo ispod zadate, inverter klima uređaj sa inverter tehnologijom ima promenjljiv režim rada.

Hvala na čitanju! Pogledajte još naših tekstova

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *